Kıymalı Makarna


Annemin Tafifi olan ve çocuklığumdan beri en sevdiğim makarna:
"Kıymalı Makarna" :
Bir tarafta makarna (isteğe bağlı)'yı haşla. Bu makarnaya "mantı tip makarna", evde yoksa "fiyonk makarna" vs yakışıyor. İri ve büyük olması makbul. Spagetti tarzı makarnalar pek olmuyor, bolonez kopyası gibi durmasın cânım makarna:) Türk usulü bu makarna mantıya benzer, bence daha da lezzetli ve bir karakteri var. Bir tarafta da yoğurdu hafif çırp krema kıvamına getir. Altını kısık açtığın teflon tavaya 300 gr kadar (tam göz kararı koymak lazım, 1 paket makarna mı, 1/2 paket makarna mı koyulacak? Çok mu kıymalı olsun keyfe keder seçim..) az yağlı dana kıymayı koy. İçine ilk aşamada hiçbir şey koymadan rengi değişene kadar tavada pişir. Sonra iyice parçalara böldüğün 2 büyük veya 3-4 küçük diş sarımsağı kıymanın içine ekle, kavur. En başta sarımsağı koymadım ki birazcık dişe gelsin. Birkaç kaşık! epeyce tereyağını ekle ve kıymayı bu şekilde kavur, 2-3 kaşık yemeklik domates salçasını iyice pişen kıymaya ekle, karıştır, pişir. Bence domates sosu veya domates rendesi olmaz mutlaka iyi bir salça olmalı. En son biraz karabiber ve tuz ekle. Servis tabağına makarnayı üstüne sade yoğurdu ve en üste de kıymalı sosu bolca koy. Afiyet olsun!!!

Yorumlar

Popüler Yayınlar